De eerste Coolicon lamp werd geproduceerd in 1933 in Londen en is sindsdien geliefd en gezien in verschillende scènes door de tijd heen; bij de Royal Air Force, in gemeentehuizen en in de wandelgangen van de macht. De lamp is vooral bekend geworden in de Londense metro, waar ze werd gebruikt in achterkamertjes en het loket - waar sommige lampen nog steeds hangen.
Na in de jaren 1980 te zijn verdwenen, heeft Coolicon Lighting de productie van de klassieke en originele Coolicon lampenkap hervat. De lamp is gemaakt van geëmailleerd ijzer in een reeks prachtige en stijlvolle kleuren en heeft een elegante en toch industriële uitstraling. De hangers zijn verkrijgbaar met en zonder de 'Underground map' en in twee verschillende maten.
De Coolicon hanglamp is ontworpen om efficiënt licht te verschaffen in Britse werkplaatsen en fabrieken. Met zijn twee "gaten" in de bovenkant van de lamp hielp hij de conventionele warmte met 40% te verminderen omdat de warmte naar boven kon ontsnappen in plaats van naar beneden - een hele opluchting voor mensen die in de zware industrie werkten. Vandaag de dag wordt de Coolicon lamp nog steeds geproduceerd in Engeland en is hij volledig trouw aan het origineel. De strakke lijnen en het geëmailleerde oppervlak zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
Nu de industriële stijl zijn weg heeft gevonden naar particuliere woningen, is de lamp weer populair geworden. Met een lamp van Coolicon krijg je een lamp die een persoonlijk tintje aan je interieur geeft en functioneel licht geeft. Plaats hem boven de eettafel of de werkplek in de keuken of op kantoor waar het neerwaartse licht ideaal is om te werken. In cafés en restaurants is de lamp bijzonder handig omdat hij niet alleen fantastisch licht geeft, maar ook voor een gezellige sfeer zorgt.
Iedereen die wel eens met de Londense metro heeft gereisd, is bekend met de metrokaart. Een kaart die orde bracht in het uitgebreide netwerk en zich sindsdien heeft verspreid tot buiten de straten van Londen. De bekende kaart is ontworpen door de Britse technische tekenaar Harry Beck, die in die tijd werkte bij het Signal Office van de Londense ondergrondse.
Net als de eerste Coolicon lamp werden de kaarten voor het eerst geproduceerd in 1933. De gedeelde geschiedenis en het verschijnen van de forens in de Londense metro vormden de inspiratie voor de Coolicon lampenkap, waarin de metrokaart in volle glorie wordt weergegeven - bovenop het scherm of erin. Vanwege de historische relatie met London Transport is Coolicon Lighting het enige bedrijf ter wereld met een licentie voor de originele Harry Beck-kaart.