Welke lamp moet je kiezen? De mogelijkheden zijn eindeloos en het kan moeilijk zijn om te navigeren door het grote aanbod van verschillende soorten, vormen en kleuren. Is het om een badkamer te verlichten, is het om te worden gebruikt in de woonkamer voor gezellige verlichting, of is het misschien om te worden gebruikt boven de eettafel? /lm/articles/inspiration/knowledge/guides/viden-om-paererAls je beter uitgerust wilt zijn om de juiste lamp te kiezen, bekijk dan onze gids voor gloeilampen of lees hieronder verder! Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice via e-mail, chat of telefoon en zij zullen je helpen de juiste lamp voor jouw lamp te vinden!
We hebben veel verschillende stopcontactmaten, waaronder de populaire E27, E14, G9 en GU10, maar ook de meer gespecialiseerde zoals GU5.3, R7S en G23 zijn te vinden in ons brede assortiment.
De juiste lamp vinden is niet altijd eenvoudig. De verschillende concepten waarnaar moet worden gekeken bij het kiezen van een gloeilamp worden vaak door elkaar gehaald. Daarom hebben we onze gids voor gloeilampen, maar hieronder willen we een aantal termen samenvatten.
Als je een gloeilamp zoekt omdat de oude is doorgebrand, moet je eerst controleren welke fitting de oude lamp had. De klassieke inschroeflampen zijn meestal verkrijgbaar in twee verschillende maten: grote en kleine fittingen. De grote worden E27 genoemd en de kleine E14. E-bulbs zijn de klassieke gloeilampen die de meeste mensen waarschijnlijk wel eens in of uit een lamp hebben proberen te schroeven. Ze zijn ook vernoemd naar de grote uitvinder Edison, net als onze mascotte!
G-lampen worden meestal bevestigd met een soort clip en komen veel minder vaak voor dan E-lampen. In de volksmond worden ze gloeilampen genoemd.
GU lampen zijn een recentere uitvinding en worden meestal aangetroffen in spotlights, waarbij hun twee pootjes naar beneden worden gebracht en ongeveer 20 graden worden gedraaid om ze in een soort bajonetsluiting vast te zetten. De GU-lamp is ontworpen om in naar beneden hangende lampen te zitten en het getal na GU is de afstand tussen de twee pootjes van de lamp.
T lampen zijn het laatste type lamp dat we hier behandelen. T5 is een fluorescentielamp en vereist een armatuur dat deze kan ondersteunen.
Als je het over gloeilampen hebt, is het belangrijk om je bewust te zijn van de termen Ra of CRI, die aangeven hoe goed het licht van een lamp kleuren weergeeft. Normaal daglicht is 100 Ra en reproduceert kleuren daarom perfect. In een LED-lamp ligt Ra meestal tussen 80 en 95, wat betekent dat de kleurweergave heel dicht in de buurt komt van wat je in echt licht ziet. In een gewoon huis moet je een Ra van minstens 80 kiezen, zodat de kleuren mooi zijn en het licht is zoals het moet zijn.
LED lampen zijn erg populair en daar is een goede reden voor. Het licht van een LED lamp wordt gemeten in lumen en niet in watt, zoals bij andere lampen. Het volgende geldt als vuistregel voor watt omgerekend naar lumen:
15W = 140 lumen 25W = 250 lumen 40W = 470 lumen 60W = 800 Lumen 75W = 1050 lumen 100W =1520 lumen
Een LED-lamp is heel zuinig en verbruikt heel weinig stroom. We hebben LED lampen van Colors, DuraLamp, e3light, GN, Philips, Tala.
Er zijn tegenwoordig veel lampen waarbij de gloeilamp zichtbaar is en bijna net zo'n deel uitmaakt van het uiterlijk van de lamp als de lamp zelf. Daarom vind je in onze winkel een ruim assortiment mooie en decoratieve gloeilampen voor alle soorten lampen. Bekijk zowel rookkleurige en amberkleurige lampen als lampen met verchroomde bovenkanten.
Philips heeft samen met Apple Philips Hue ontworpen, dat kan worden omschreven als het licht van de toekomst. Hier kun je een app downloaden en samen met de speciaal ontwikkelde lampen je licht instellen en regelen zoals jij dat wilt, met eindeloze mogelijkheden tussen 16 miljoen verschillende kleuren.
Dit is een belangrijke doorbraak in de ontwikkeling van lampen, omdat het nu mogelijk is om de helderheid aan te passen met alleen de juiste lamp, terwijl je voorheen een dimmer en timer nodig had. Je kunt Philips Hue ook gebruiken als inbraakpreventiemaatregel, omdat je kunt instellen dat de verlichting op verschillende tijden en in verschillende kamers wordt in- en uitgeschakeld als je niet thuis bent.