Design ontmoet kosmos in Elara hanger van het Italiaanse Lodes

22 juli 2024
Design ontmoet kosmos in Elara hanger van het Italiaanse Lodes
Geïnspireerd door het wonderlijke universum van planeetbanen en op elkaar inwerkende hemellichamen, heeft de Sloveense industrieel ontwerpster Nika Zupanc haar nieuwste lampontwerp naar nieuwe kosmische hoogten getild. Met zijn prachtige combinatie van ringen en bollen creëert de Elara hanger een harmonieus geheel en maakt hij het astrale thema compleet met zijn zwevende structuur die de binnenruimte inneemt met dezelfde moeiteloze gratie als manen en planeten in de ruimte. Sinds zijn afstuderen aan de Ljubljana School of Design in 2000 heeft Zupanc prachtige en goed gemaakte creaties ontworpen voor een breed scala aan bedrijven, waaronder de Italiaanse verlichtingsfabrikant Lodes, die meer dan 70 jaar verlichtingservaring achter de rug heeft. Je kunt meer ontwerpen van Nika Zupanc hier vinden.

Elara is zowel een maîtresse van Zeus in de Griekse mythologie als de achtste maan van Jupiter in de astronomie. De naam past perfect bij het astrale thema dat elk detail van het ontwerp van de Elara hanger kenmerkt. Dit komt tot uiting in de dunne en perfect regelmatige metalen ringen die een prachtige overlapping vormen in het midden van de lamp. Het onderste punt van de verticale ring is voorzien van een bolvormig element - als een planeet in zijn baan. De bol bevat de lichtbron van de lamp in de vorm van een ingebouwde LED-module met een efficiënte energieomzetting die zorgt voor een helder en direct licht. De bol heeft een lichtuitgang aan elk uiteinde, waardoor het licht naar buiten stroomt in een dubbele gloed met een warme gloed die gemakkelijk de hele kamer kan verlichten. Wanneer het uplight van de lamp de horizontale ring raakt, ontstaat er een prachtig schaduwpatroon dat wordt uitvergroot op de muren van de kamer, wat een uniek aspect toevoegt aan de lichtkwaliteit van deze lamp. De horizontale ring kan in verschillende standen worden versteld, zodat je kunt experimenteren met verschillende looks en het algehele uiterlijk van de lamp kunt veranderen. Hierdoor kun je ook het schaduwpatroon aanpassen wanneer de lamp aan is, waardoor zowel de lamp als het lichtpatroon een persoonlijke uitstraling krijgen.

Elara Pendant is verkrijgbaar in verschillende versies, maten en kleurvarianten. Je vindt de hele mooie collectie hangers hier